FACE COVID STAPPENPLAN

Voor vaardig omgaan met quarantaine en pandemie
header_boog

Waarom?

Covid is er nu eenmaal en we kunnen dat niet negeren. Ook niet de psychische impact die dit op ons heeft. We worden inmiddels allen op een of andere manier geconfronteerd met de gevolgen van dit nieuwe corona virus. Het is normaal om angst, zorgen, paniek of piekeren te ervaren, wat in een quarantaine nog eens wordt uitvergroot omdat het moeilijker is om afleiding te vinden.

Angst en bezorgdheid zijn normale, natuurlijke reacties op uitdagende situaties die doordrenkt zijn met gevaar en onzekerheid. Je kunt je gevoelens niet op magische wijze beheersen. Maar je kan wel bepalen wat jij doet - hier en nu. En dat is belangrijk. Omdat wat je doet een enorm verschil kan maken voor uzelf en voor de gemeenschap om je heen.

Maar hoe doe je dit nu?

In onderstaande filmpje vind je een stappenplan over hoe je kan omgaan met deze pandemie, quarantaine of ziekte. Via FACE COVID trachten we handvaten én conrete oefeningen te bieden bij het omgaan met de psychische stress die dit alles bij je teweegbrengt. Al deze oefeningen zijn wetenschappelijk gefundeerd en samengesteld door professionele hulpverleners.

Aan de slag met 9 stappen

Per stap uit dit stappenplan kan je hieronder links vinden naar oefeningen die je daar concreet in begeleiden. Intussen oefen je in deze moeilijke tijden ook belangrijke psychische vaardigheden die je veerkracht verstevigen. Tijden van crisis zijn vaak ook tijden waarin we als mens of maatschappij kunnen groeien. Via de onderstaande oefeningen willen we jullie de tools hiervoor in handen geven, zodat jij zelf je groeiproces mee in handen kan nemen.

Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
x