Filmpje: demonen op de boot

header_boog

Als je een zinvol leven probeert uit te bouwen en wat je echt waardevol vindt in je leven tracht plaats te geven, dan komen we vaak innerlijke monsters tegen. Innerlijke monsters of obstakels zoals moeilijke gedachten, emoties of lichaamssensaties zijn vaak moeilijk te detecteren omdat ze zo automatisch zijn en zo evident deel uitmaken van ons leven, dat we ze niet meer zien. Deze innerlijke processen worden in dit filmpje mooi uitgebeeld.

Als je bijvoorbeeld uit je comfortzone komt en iets wat je waardevol vind in je leven tracht meer plaats te geven, dan komen die innerlijke demonen opzetten. 

Bijvoorbeeld

Ik ga een project aan wat ik heel graag wil doen voor mijn werk en dat toch wel wat ambitieus is. Dit zijn dan de innerlijke demonen die wakker worden:

  • Gedachten: "Jij gaat dat niet kunnen", "Dit is veel te hoog gegrepen voor jou", "Wat denk je wel dat jij zoiets gaat kunnen",...
  • Emoties: angst, stress,...
  • Lichaamssensaties: klotsende oksels, hartkloppingen, ...

Herkenbaar? 

Noteer je innerlijke demonen in de oefening 'mijn persoonlijke monsters'. 

Hoe hier nu mee omgaan?

In de modules Mindful hier en nu, Zelf als context, Gedachten en Emoties, gaan we hier verder mee aan de slag en vaardigheden trainen om hier mee om te gaan. 

Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
x