De adempauze bij stress

header_boog

Meestal zijn we ons niet bewust van onze gedachten bij stress-momenten. Onze gedachten spelen echter een belangrijke rol tijdens stress-momenten en doen er vaak nog een schepje bovenop. Via de adempauze gaan we hier extra de spotlight van onze aandacht op plaatsen en benoemen wat we in onze binnenwereld zien gebeuren. We voegen ook een extra ingrediënt van mildheid toe voor onszelf en onze ervaringen. 

Eens je je meer bewust bent van gedachten, kan je er ook voor kiezen om op een andere manier met gedachten om te gaan. Je kan hier verder mee oefenen in de andere oefeningenreeksen in deze module. Zo kan je leren afstand nemen van je gedachten via defusie, zoals via doe-oefeningen of via meditatie oefeningen.

  Oefening: adempauze bij stress - 6 min (Annelies)

  Reflectie na de oefening:

  Je zelfzorgplan daar kan je altijd aan blijven werken. Er zijn altijd nieuwe situaties die we het hoofd moeten leren bieden. Soms schiet ons zelfzorgplan op dit moment tekort. Wees vindingrijk om ook met deze situatie om te gaan of vraag de nodige hulp en vul je zelfzorgplan dan verder aan.

  Vul deze gedachten, emoties en lichaamssensaties ook aan in je signalen lijst.

  Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
  x