Wat maakt jouw leven zinvol?

header_boog

Wat is de zin van het leven? Een vraag die iedereen zich wel eens stelt.

Voor iedereen ziet een zinvol leven er anders uit.

Soms heb je misschien een gevoel van zinloosheid, het gevoel vast te zitten of stuurloos door het leven te zwabberen. Misschien heb je net het gevoel geleefd te worden. Of heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij gaat.

In deze module 'Waarden' gaan we samen op zoek naar wat voor jou specifiek je leven zinvol maakt. In de module Leven naar je waarden gaan we bekijken hoe we deze verder in ons leven kunnen integreren om zo een zinvol en vervullend leven uit te bouwen, wat daarbij je obstakels zijn, hoe je met deze obstakels omgaat en hoe effectief je strategieën om hiermee om te gaan wel zijn. Vervolgens geven we een aanzet hoe je mindful met je innerlijke obstakels kan omgaan. Je kan deze stappen ook doorlopen in het vast uitgestippelde traject 'Neem je leven in eigen handen'.

In elk van deze oefeningen zal je waarden ontdekken die voor jou belangrijk zijn in het leven. Het is niet voldoende de oefeningen enkel na te lezen. Dit zijn doe-oefeningen waarbij je werkelijk jezelf tegenkomt. Het is net zoals piano leren spelen, dat doe je ook niet door erover te lezen, maar door het te doen.

Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
x