Acceptatie bij een moeilijkheid

header_boog

Acceptatie betekent niet dat we zomaar alles moeten aanvaarden in het leven. Acceptatie is een vaardigheid waarbij we aandacht hebben voor wat er in onszelf gebeurt, ook als is dat iets moeilijk. We gaan net stoppen met tegen onze innerlijke ervaringen te vechten en gaan ermee ademen. We gaan hierbij aandacht geven aan de lichamelijke sensaties die dit in ons lichaam teweegbrengt. Zo is ons lichaam ons ankerpunt in het hier en nu. Soms kan het zijn dat er dan ontspanning komt, maar dat is geen doel op zich. Het doel is om de emotie niet te gaan vermijden en ze net toe te laten.

Kies één van onderstaande oefeningen uit. Na de oefening kan je een aantal reflectie-vragen invullen. Dit helpt je om je meer bewust te worden van je ervaringen tijdens de oefening.

Oefening 1: Acceptatie bij een moeilijkheid - 10 min (Annelies)
Oefening 2: acceptatie bij een moeilijkheid - 12 min (Annelies)

Reflectie na de oefening: 

Je zelfzorgplan daar kan je altijd aan blijven werken. Er zijn altijd nieuwe situaties die we het hoofd moeten leren bieden. Soms schiet ons zelfzorgplan op dit moment tekort. Wees vindingrijk om ook met deze situatie om te gaan of vraag de nodige hulp en vul je zelfzorgplan dan verder aan.

Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
x