Zelfcompassie pauze voor moeilijke tijden

header_boog

Onze automatische gewoonte om met pijn om te gaan is om deze te willen vermijden. In deze oefeningen gaan we net het omgekeerde doen. We gaan ons net wel openstellen voor onze pijn, maar met een dragende warme houding. 

We nemen het lichaam hierbij als ingangspoort en gaan voelen waar we die stress of emotionele pijn in ons lichaam kunnen voelen. We gaan ernaar kijken zonder het te willen veranderen en maken gebruik van zelfcompassietechnieken om onszelf hierbij te koesteren. We maken ook contact met onze common humanity en beseffen dat wij niet de enigen zijn die dit doormaken. 

Na de oefening kan je een aantal reflectie-vragen invullen. Dit helpt je om je bewust te worden van je ervaringen tijdens de oefening.

Oefening: zelfcompassiepauze - 7 min (Annelies)

Reflectie na de oefening:

Je zelfzorgplan daar kan je altijd aan blijven werken. Er zijn altijd nieuwe situaties die we het hoofd moeten leren bieden. Soms schiet ons zelfzorgplan op dit moment tekort. Wees vindingrijk om ook met deze situatie om te gaan of vraag de nodige hulp en vul je zelfzorgplan dan verder aan.

Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
x