Handleidingen & handvaten

voor hulpverleners
header_boog

Het is belangrijk om als hulpverlener je cliënt te coachen door de oefeningen die je hebt meegegeven, ook op te volgen tijdens je sessies. Het louter meegeven van de website heeft als effect dat slechts 10% er daadwerkelijk op eigen houtje mee aan de slag gaat.

Snel Wegwijs

Snel wegwijs voor hulpverleners. 

  Tutorial

  Deze VDO-tutorial geeft jou als hulpverlener een rondleiding doorheen deze online leeromgeving en geeft een woordje uitleg hoe je kan werken met de oefeningen uit deze online leeromgeving in je begeleidingen.

   Wanneer geef ik welke oefeningen mee?

   Hieronder vind je twee lijvige documenten die je inleiden in de achterliggende wetenschappelijk gefundeerde visie van deze online leeromgeving. Het tweede document geeft je concrete handvaten voor wanneer je welke mindfulness of ACT oefeningen kan meegeven.

   Deze tabel is een leidraad om in één oogopslag te zien wanneer je welke oefeningen kan meegeven. Meer uitleg over het gebruik van deze tabel, kan je hierboven vinden.

    ACT casus conceptualisatie 

    Hier kan je handige formulieren vinden voor het maken van een ACT casusconceptualisatie voor je individuele begeleidingen. Dit helpt je na te denken wanneer je welke van deze online technieken kan aanbieden aan je cliënt.

     ACT draaiboek groepen

     Het ACT-draaiboek voor hulpverleners, jouw achtergrond voor het begeleiden van groepen in het online traject “Neem je leven in eigen handen”-traject.

     Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
     x