De ongewenste gast op je feestje

header_boog

Wat is bereidheid of acceptatie?

Bereidheid of acceptatie is niet hetzelfde als iets willen of iets goedkeuren of over je heen laten gaan.Waarom zouden we in hemelsnaam zomaar slechte gevoelens en gedachten willen toelaten?! Niet omdat we ze leuk vinden! Wel omdat het vechten ertegen, enkel extra ongemak geeft, en we zo het leven niet kunnen leiden dat we wensen. Het is net openstaan voor zaken, er ruimte voor maken (expansie) en ze aanvaarden als deel van het leven, om zo verder te kunnen.

Dit filmpje is een metafoor voor hoe je met je innerlijke ongewenste gasten kan omgaan. Als er een ongewenste gast op je feestje komt, dan heb je twee manieren waarop je daarmee kan omgaan. 

Je kan de ongewenste gast buitengooien en bij de deur waken om ervoor te zorgen dat hij zeker niet terugkeert om je feestje te verbrodden. Maar dit kost je heel wat energie en moeite. Hierdoor mis je al de fun op je eigen feestje.

Of je kan de ongewenste gast toelaten. Het zou natuurlijk leuker zijn zonder hem! En je kan hem al even moeilijk negeren omdat hij zo lastig is. Maar ook al is die ongewenste gast erbij, toch heb je nog een leuke tijd op je feestje. En door de stoppen met hem buiten te houden, kalmeert die ongewenste gast ook nog.

Nieuw! Opleiding voor hulpverleners
x